HTML

Oshotól

Osho : Agyagmécsesek

Osho könyv. Eredeti cím: "The Earthen Lamps" Egy másik címén: "Pointing the way?" Előadásokon elhangzott beszédeiből és történeteiből válogatott gyűjtemény. 57 levél 1967-ből. Fordítás az oshoworld.com-ról.

57 levél Osho előadásain elhangzott beszédeiből és történeteiből

2014.06.12. 12:52 oshooo

10. Mohammed és Ali

earthen10.jpg

A szeretet hatalom, és csak aki szeretetben él, él egyedül.
Ahol szeretet van, ott van Isten, mert a szeretet Isten jelenlétéből fakadó fény.
Emlékezz rá, hogy amikor az elméd tele van gyűlölettel, erőtlenné válsz és Istennel való kapcsolatod meggyengül.
E miatt születik aztán a dühből, a gyűlöletből és féltékenységből a boldogtalanság és a lelkiismeret furdalás.
A bűntudat állapota akkor születik meg, mikor elvágjuk a gyökerünket a létezés egészétől.
A szeretet megtölti azt boldogsággal, annak a zenének az áldásával, és annak az illatnak a könyörületével, ami nem tartozik ehhez a földhöz.
Miért?
Mert ezeken keresztüljutva, oly közel kerülhetsz az univerzális lélekhez, mert rajtuk keresztül egy helyet találsz Isten szívében, mert rajtuk keresztül nem maradsz az aki voltál, hanem Isten maga kezd el rajtad keresztül teremteni. Ezért azt mondom, hogy az életben aki megtalálja a széttörhetetlen és vég nélküli szeretetet, az megtalál mindent.

Eszembe jut egy eset. Mohammed és az ő tanítványa Ali úton voltak. Ali egy ellensége jött szembe vele és megállította őt, majd inzultálni kezdte. Ali türelmesen hallgatta a rágalmazásait. A szemei szeretetet és imát sugároztak. Úgy hallgatta az ellenségének a mérgezett beszédét, mintha ez utóbbi magasztalná őt. Csodálatos volt a türelme. Végül azonban mégiscsak elfogyott és leereszkedett az ellenségének a szintjére, s szemet szemért, fogat fogért, visszaadta. Lassacskán a szemei megteltek dühvel, és a bosszú és gyűlölet felhői szórtak villámokat a szívébe. A keze kardjához ért. Mohammed eddig csak csendesen ült és figyelte mindezt. Ám hirtelen felkelt és elindult az ellenkező irányba, otthagyva Alit és az ellenségét. Ezen Ali nagyon meglepődött és némi sértettséget érzett Mohammed iránt. Később, mikor találkozott Mohammeddel, megkérdezte őt: "Miért viselkedtél így? Az ellenségem szembeszállt velem s kötözködött, és te cserbenhagyva otthagytál engem! Ez talán nem olyan, mintha a halál karmai között hagytál volna?" Mohammed azt válaszolta: "Kedvesem, az az ember kétségtelenül nagyon agresszív és durva ember volt, és a szavai rettenetes dühvel voltak telve. De én nagyon boldog voltam, ahogy téged békében és szeretetben láttalak. Láttam, ahogy akkor tíz őrangyalt küldött Isten a védelmedre és a jókívánságaik záporoztak rád. Biztonságban voltál a szeretet és megbocsátás oldalán, de ahogy a szíved feladta a könyörületet, keménnyé vált és a szemeid bosszútól lángoltak, láttam ahogy a mennyei őrangyalok elhagytak téged. Akkor már csak az lehetett a helyes számomra is, hogy én is otthagyjalak. Isten elhagyta a társaságod.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyagmecsesek.blog.hu/api/trackback/id/tr116270849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása